По  изготвен график, представители от Районната избирателна комисия в Кърджали

...
По  изготвен график, представители от Районната избирателна комисия в Кърджали
Коментари Харесай

В Кърджали обучават избирателите как да гласуват с машина

По  направен график, представители от Районната изборна комисия в Кърджали коментират и образоват жителите от региона по какъв начин да гласоподават с машина на идните предварителни парламентарни избори на 2 октомври, сподели ръководителят на РИК Павел Гатев.

Той изясни, че екипите на РИК, регионална администрация и общинските администрации ще дават инструкции на гласоподавателите освен в градовете, само че и в дребните обитаеми места, по кметствата . „ Отпуснати са ни 13 машини за образование на жителите, като в община Кърджали са 4, а в останалите 6 общини по една или две машини “, разяснява Гатев.

Обучението ще продължи до 29 септември в това число. То разрешава да бъде забелязана технологията на гласоподаване , къде вероятно хората биха могли да се объркат, както и да гласоподават пробно.

В кметството в с. Енчец с слагане на машината за пробно гласоподаване към този момент имаше искащи. Обучителят уточни своите усещания, че хората все по-рядко изпитват усложнения да гласоподават с машина . По думите му даже по-възрастното население се оправя съвсем без неточност при пробното гласоподаване.

Обученията измежду жителите в област Кърджали за гласоподаване с машина се вършат за следващ избор, като в предишни акции се регистрира интерес от страна на популацията, изясняват от РИК – Кърджали.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР